Το BBQ πιάτο που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις! Μοναδική συνταγή για σουβλιστά παϊδάκια (Spare Ribs) στην σούβλα ολόκληρα σιγοψήμενα ροδάκινα & πιπεριές Chipotle! Αν αναζητάς τον απόλυτο οδηγό για να μαγειρέψεις χοιρινά παϊδάκια στην ψησταριά, αυτή η συνταγή θα σε ενθουσιάσει. Με τον χοιρινό σιδηρόδρομο (κορτεζίνα) να ψήνεται αργά σε ηλεκτρική σούβλα, συνδυασμένο με γεύση από γλυκά ροδάκινα και καυτερές πιπεριές chipotle, το αποτέλεσμα είναι ακαταμάχητο. Μην ξεχάσεις να χρησιμοποιήσεις το ασύρματο θερμόμετρο Meater® για απόλυτη ακρίβεια στη θερμοκρασία. Ιδανική συνταγή για τους λάτρεις του BBQ και του καπνιστού κρέατος, με σάλτσα βερίκοκου που δίνει έξτρα φρουτώδη γεύση. Δοκίμασέ το τώρα και ανέβασε την εμπειρία του ψησίματος σε άλλο επίπεδο!

Πηγή: Stefanos Koukasviewsncues

Υλικά

Απαραίτητα Εργαλεία

Μέθοδος ψησίματος

  • Σούβλισμα σε ψησταριά

Οδηγίες

  1. Αφαιρούμε την μεμβράνη από την κάτω μεριά της κορτεζίνας και απλώνουμε μια στρώση από Worcestershire sauce.
  2. Πασπαλίζουμε κάθε πλευρά της κορτεζίνας, με το μeίγμα μπαχαρικών της Traeger.
  3. Πλένουμε καλά τα ροδάκινα (δεν τα ξεφλουδίζουμε) και τα κόβουμε στην μέση.
  4. Περνάμε εναλλάξ το κρέας και τα ροδάκινα στην βέργα της σούβλας, ξεκινώντας με την μια άκρη της κορτεζίνας, μια πιπεριά chipotle και μετά το ροδάκινο, πιέζοντας σιγά – σιγά κατά μήκος της σούβλας.
  5. Προθερμαίνουμε την ψησταριά στους 150ο C (εάν έχουμε ψησταριά αερίου με οπίσθιους καυστήρες τους ανάβουμε και εκείνους σε χαμηλή ένταση).
  6. Καρφώνουμε το θερμόμετρο στο παχύτερο σημείο της κορτεζίνας και ψήνουμε περίπου 2 ώρες και μέχρις ότου η εσωτερική θερμοκρασία του ψητού φτάσει τους 75ο C.
  7. Με ένα πινέλο αλείφουμε σάλτσα το ψητό και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλες 2 ώρες, μέχρι ότου η θερμοκρασία φτάσει τους 93ο C.
  8. Βγάζουμε το κρέας από την ψησταριά και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
  9. Σερβίρουμε σε πιατέλα με φρέσκια, δροσερή σαλάτα με τυρί ricotta, σταφίδες και βαλσάμικο.

Στην κατηγορία: Συνταγές Χοιρινό Ψήσιμο