Ψάχνεις που να βουτήξεις τις πίτες σου? Αυτό το dip με μαδημένο κοτόπουλο θα σε ξετρελάνει! Κάθε φορά που βουτάς, μαδάς!

Πηγή: Stefanos Koukasviewsncues

Υλικά

Απαραίτητα Εργαλεία

Μέθοδος ψησίματος

  • Άμεσο ψήσιμο & μαγείρεμα σε κάθε τύπο ψησταριάς.

Οδηγίες

  1. Με την μύτη του μαχαιριού χαράζουμε το κρέας από την πάνω μεριά (για να μπει το μπαχαρικό και να μαγειρευτεί πιο γρήγορα).
  2. Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο, με αρκετή ποσότητα από το μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο.
  3. Με το μαχαίρι κόβουμε το κρεμμύδι σε κυβάκια και τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες.
  4. Προθερμαίνουμε την ψησταριά στους 230 οC.
  5. Θωρακίζουμε το κοτόπουλο ψήνοντας το για 3 λεπτά, από κάθε πλευρά.
  6. Προσθέτουμε μέσα στο κατσαρολάκι λίγο λάδι, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και ακουμπάμε από πάνω τους το κοτόπουλο & τις πιπεριές, πασπαλίζουμε με κανέλα και μπαχάρι και περιχύνουμε με την σάλτσα.
  7. Κλείνουμε το κατσαρολάκι με το καπάκι και το τοποθετούμε, πάνω στην σχάρα της ψησταριάς.
  8. Ψήνουμε με κλειστό καπάκι σε χαμηλή φωτιά, για περίπου 20 λεπτά.
  9. Με ανθεκτικά γάντια απομακρύνουμε προσεκτικά το καπάκι.
  10. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί Cheddar & τις φέτες Μοτσαρέλας και ξανακλείνουμε το καπάκι.
  11. Ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά μέχρις ότου να λιώσουν τα τυριά. Παράλληλα ψήνουμε και τις πίτες για σουβλάκια.
  12. Απομακρύνουμε από την ψησταριά, αφαιρούμε το καπάκι και περιμένουμε 5 – 10λεπτά. Βουτάμε μέσα στο κατσαρολάκι τις πίτες και μαδάμε / τσιμπολογάμε το κοτόπουλο σε κάθε βουτιά!

Στην κατηγορία: Κοτόπουλο Συνταγές