Τυρένιο Pulled Chicken Dip!
Ψάχνεις που να βουτήξεις τις πίτες σου? Αυτό το dip με μαδημένο κοτόπουλο θα σε ξετρελάνει! Κάθε φορά που βουτάς, μαδάς!
Πηγή: Stefanos Koukas “viewsncues”
Υλικά
- 1 Διπλό Φιλέτο Στήθος Κοτόπουλου
- Μείγμα Μπαχαρικών για Κοτόπουλο της Grill Philosophy®
- 2 Κρεμμύδια, ξερά
- 3 Πιπεριές, πολύχρωμες
- Σάλτσα Apricot της Traeger®️
- 1 κ.γ. Κανέλα
- 1 κ.γ Μπαχάρι
- 350g Cheddar τριμμένο
- 5 φέτες Μοτσαρέλα
- Πίτες για σουβλάκια
- Μαϊντανός
Απαραίτητα Εργαλεία
Μέθοδος ψησίματος
- Άμεσο ψήσιμο & μαγείρεμα σε κάθε τύπο ψησταριάς.
Οδηγίες
- Με την μύτη του μαχαιριού χαράζουμε το κρέας από την πάνω μεριά (για να μπει το μπαχαρικό και να μαγειρευτεί πιο γρήγορα).
- Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο, με αρκετή ποσότητα από το μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο.
- Με το μαχαίρι κόβουμε το κρεμμύδι σε κυβάκια και τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες.
- Προθερμαίνουμε την ψησταριά στους 230 οC.
- Θωρακίζουμε το κοτόπουλο ψήνοντας το για 3 λεπτά, από κάθε πλευρά.
- Προσθέτουμε μέσα στο κατσαρολάκι λίγο λάδι, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και ακουμπάμε από πάνω τους το κοτόπουλο & τις πιπεριές, πασπαλίζουμε με κανέλα και μπαχάρι και περιχύνουμε με την σάλτσα.
- Κλείνουμε το κατσαρολάκι με το καπάκι και το τοποθετούμε, πάνω στην σχάρα της ψησταριάς.
- Ψήνουμε με κλειστό καπάκι σε χαμηλή φωτιά, για περίπου 20 λεπτά.
- Με ανθεκτικά γάντια απομακρύνουμε προσεκτικά το καπάκι.
- Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί Cheddar & τις φέτες Μοτσαρέλας και ξανακλείνουμε το καπάκι.
- Ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά μέχρις ότου να λιώσουν τα τυριά. Παράλληλα ψήνουμε και τις πίτες για σουβλάκια.
- Απομακρύνουμε από την ψησταριά, αφαιρούμε το καπάκι και περιμένουμε 5 – 10λεπτά. Βουτάμε μέσα στο κατσαρολάκι τις πίτες και μαδάμε / τσιμπολογάμε το κοτόπουλο σε κάθε βουτιά!