Σπιτικό Μπεργκερόπιτσο!
Τι θες να σήμερα; Ζουμερό Burger ή μήπως Αφράτη Πίτσα; Συνδύασε τα και τα 2! Ανακάλυψε μια μοναδική συνταγή που θα απογειώσει τη γευστική σας εμπειρία: το σπιτικό Μπερκερόπιτσο (Burger με βάση πίτσας αντί για ψωμάκια). Αυτή η πρωτότυπη συνταγή συνδυάζει την απολαυστική γεύση ενός ζουμερού burger με την ακαταμάχητη σπιτική πίτσα, δημιουργώντας ένα πιάτο που θα κλέψει τις εντυπώσεις σε κάθε τραπέζι. Με υλικά όπως τριμμένη μοτσαρέλα, cheddar, ζουμερά μπιφτέκια και φρέσκια σάλτσα ντομάτας, αυτή η συνταγή θα σε οδηγήσει βήμα – βήμα στο να φτιάξεις το απόλυτο comfort food στο σπίτι. Ιδανική για ψήσιμο σε φουρνάκι πίτσας πέλλετ ή κάθε τύπο ψησταριάς με την χρήση κεραμικής πέτρας ψησίματος.
Πηγή: Stefanos Koukas “viewsncues”
Υλικά
- 4 Μπιφτέκια για Burger (250g το καθένα)
- 8 φέτες Cheddar
- 400g Τυρί Μοτσαρέλα (τριμμένο)
- 500g Αλεύρι
- 1 κύβος Φρέσκια Μαγιά
- 1 κ.σ. Αλάτι
- 150 – 200ml Νερό
- 100g Σιμιγδάλι
- 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 100ml Κόκκινη Σάλτσα
- 1 Κρεμμύδι
- 2 Ντομάτες
- Σάλτσα Traeger ‘Que της Traeger®️
Απαραίτητα Εργαλεία
- Φουρνάκι Πίτσας ή Πέτρα Πίτσας
- Φτυάρι Πίτσας
- Μαχαίρι Τεμαχισμού
- Ξύλινη Επιφάνεια Κοπής
- Μαντεμένιο Τηγάνι
Μέθοδος ψησίματος
- Ψήσιμο σε φουρνάκι πίτσας
- Ψήσιμο σε ψησταριά κάθε τύπου με την χρήση κεραμικής πέτρας πίτσας
Οδηγίες
- Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το μισό αλεύρι, την ζάχαρη και το αλάτι.
- Σε ένα ποτήρι προσθέτουμε χλιαρό νερό και διαλύουμε την μαγιά.
- Προσθέτουμε την μαγιά στο μεγάλο μπολ σιγά – σιγά και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, λίγο – λίγο το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε / πλάθουμε μέχρι το ζυμάρι μας να ξεκολλάει από τα χέρια.
- Σκεπάζουμε το ζυμάρι και το αφήνουμε να ωριμάσει σε θερμοκρασία δωματίου για 90 λεπτά. Βάζουμε το ζυμάρι σκεπασμένο στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες .
- Βγάζουμε το ζυμάρι από το ψυγείο, το αφήνουμε να πιάσει θερμοκρασία δωματίου και το χωρίζουμε σε 4 μέρη.
- Στον πάγκο της κουζίνας μας ρίχνουμε αρκετό σιμιγδάλι και μετά πλάθουμε ισομεγέθεις 4 μπάλες.
- Με έναν πλάστη τις ανοίγουμε για να φτιάξουμε την βάση πίτσας / ψωμάκι.
- Σε κάθε ζυμάρι προσθέτουμε την σάλτσα και το τυρί.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο πίτσας ή την ψησταριά στους 380οC και ψήνουμε τα ζυμαράκια.
- Βάζουμε στο μαντεμένιο τηγάνι τα μπιφτέκια (δύο – δύο) και τα ψήνουμε για 1 λεπτό (στο φουρνάκι πέλλετ) ή σε ψησταριά.
- Βγάζουμε το μαντέμι από τον φούρνο και γυρνάμε τα μπιφτέκια.
- Τοποθετούμε μια φέτα cheddar πάνω σε κάθε μπιφτέκι και τα ξαναψήνουμε για 1 – 2 λεπτά (στο φουρνάκι πέλλετ) ή για 4 λεπτά (σε ψησταριά)
- Βγάζουμε τα μπιφτέκια και στήνουμε το burger, χρησιμοποιώντας τα πιτσάκια σαν ψωμάκια / βάση για τα burger. Συνδυάζουμε τα τυρένια μας μπιφτέκια με την σάλτσα ΒΒQ, και προαιρετικά προσθέτουμε φέτες ντομάτας και κρεμμύδι.