Scorpion Tail Jalapeños
![](https://blog.bbq.gr/wp-content/uploads/2024/08/scorpion_tail_jalapens_2-rotated.jpg)
Όχι, κανένας σκορπιός δεν τραυματίστηκε για την δημιουργία αυτής της συνταγής, μερικές γαρίδες, ίσως! Γαρίδες με τυρί και μοσχαρίσιο κιμά σε σκαφάκι από καυτερή πιπεριά! Πανεύκολη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις να φτιάξεις στην ψησταριά σου!
Πηγή: Stefanos Koukas “viewsncues”
Υλικά
- 12 Γαρίδες Jumbo
- 6 Πιπεριές Jalapeño ή πολύχρωμες γλυκές (αν δεν το θέλουμε πολύ καυτερό)
- 300g τυρί Cheddar
- 500g Μοσχαρίσιος Κιμάς
- Σάλτσα Sweet & Spicy BBQ Sauc της Jack Daniel’s®
- Μπαχαρικά Traeger Rub
Απαραίτητα Εργαλεία
- Οδοντογλυφίδες
- Πάγκος Κοπής
- Μαχαίρι Σεφ
Μέθοδος ψησίματος
- Έμμεσο ψήσιμο σε κάθε τύπο ψησταριάς.
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε την ψησταριά στους 180ο C.
- Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση και τις αδειάζουμε από τα σποράκια, ώστε να δημιουργηθούν 2 “βαρκούλες”.
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος και το κεφάλι αφήνοντας πάνω μόνο την ουρά (κρατάμε το κεφάλι στην άκρη).
- Γεμίζουμε τις βαρκούλες με τυρί και βάζουμε από πάνω την καθαρισμένη γαρίδα.
- Βάζουμε το κεφάλι να προεξέχει από την πιπεριά και στερεώνουμε με μια στρώση κιμά από πάνω και μια οδοντογλυφίδα.
- Τις περιχύνουμε με μια στρώση σάλτσας και πασπαλίζουμε με λίγο από το μίγμα μπαχαρικών.
- Τοποθετούμε τις βαρκούλες μέσα στην ψησταριά και ψήνουμε με έμμεσο τρόπο για 30 λεπτά.
- Σερβίρουμε & απολαμβάνουμε!
Στην κατηγορία: Συνταγές Ψάρι - Θαλασσινά