Σαρδέλες “Παντρεμένες” Φλαμπέ με Ούζο
Θες να μοσχομυρίσει Ελλάδα το τραπέζι? Αυτή η συνταγή είναι για εσένα! Μια εντυπωσιακή διαφορετική BBQ εκδοχή στο αγαπημένο πιάτο με τις σαρδέλες σάντουιτς… ή αλλιώς παντρεμένες που κανονικά γίνεται στον φούρνο.
Πηγή: Stefanos Koukas “viewsncues”
Υλικά
- 2kg Σαρδέλες μεσαίου μεγέθους, καθαρισμένες
- 200g Τοματίνια
- 1 κ.σ. Κάπαρη
- Μαϊντανός, 1 ματσάκι
- 1 Κρεμμύδι ξερό
- 2 κ.σ. Μουστάρδα Dijon
- Χοντροκομμένο Αλάτι
- Πιπέρι
- 200ml Ούζο
Απαραίτητα Εργαλεία
Μέθοδος ψησίματος
- Άμεσο ψήσιμο σε κάθε τύπο ψησταριάς
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε την ψησταριά και την ετοιμάζουμε για άμεσο ψήσιμο σε δυνατή φωτιά.
- Φιλετάρουμε τις σαρδέλες σε στυλ “πεταλούδας”: Αφαιρούμε το κεφάλι, με το μαχαίρι ανοίγουμε τις σαρδέλες στην μέση και αφαιρούμε όλο το κεντρικό ψαροκόκαλο.
- Φτιάχνουμε την γέμιση: Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, τον μαϊντανό, τα τοματίνια, το κρεμμύδι, την κάπαρη και ανακατεύουμε καλά. Αλατοπιπερώνουμε.
- Τοποθετούμε τις μισές σαρδέλες πάνω στην σχάρα της ψησταριάς.
- Πάνω στις σαρδέλες προσθέτουμε λίγη μουστάρδα, μια κουταλιά από την γέμιση, ξανά λίγη μουστάρδα και κλείνουμε με το άλλο φιλέτο σαρδέλας.
- Ψήνουμε για 2 λεπτά, γυρνάμε τις σαρδέλες προσεκτικά και τις λούζουμε με το ούζο (το οποίο θα πάρει φωτιά).
- Ψήνουμε για άλλα 2 – 3 λεπτά και αφαιρούμε από την ψησταριά.
- Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε! Τέλεια συνταγή για τραπέζι με ψαρομεζέδες.
Στην κατηγορία: Συνταγές Ψάρι - Θαλασσινά