Θες να μοσχομυρίσει Ελλάδα το τραπέζι? Αυτή η συνταγή είναι για εσένα! Μια εντυπωσιακή διαφορετική BBQ εκδοχή στο αγαπημένο πιάτο με τις σαρδέλες σάντουιτς… ή αλλιώς παντρεμένες που κανονικά γίνεται στον φούρνο.

Πηγή: Stefanos Koukasviewsncues

Υλικά

  • 2kg Σαρδέλες μεσαίου μεγέθους, καθαρισμένες
  • 200g Τοματίνια
  • 1 κ.σ. Κάπαρη
  • Μαϊντανός, 1 ματσάκι
  • 1 Κρεμμύδι ξερό
  • 2 κ.σ. Μουστάρδα Dijon
  • Χοντροκομμένο Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 200ml Ούζο

Απαραίτητα Εργαλεία

Μέθοδος ψησίματος

  • Άμεσο ψήσιμο σε κάθε τύπο ψησταριάς

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε την ψησταριά και την ετοιμάζουμε για άμεσο ψήσιμο σε δυνατή φωτιά.
  2. Φιλετάρουμε τις σαρδέλες σε στυλ “πεταλούδας”: Αφαιρούμε το κεφάλι, με το μαχαίρι ανοίγουμε τις σαρδέλες στην μέση και αφαιρούμε όλο το κεντρικό ψαροκόκαλο.
  3. Φτιάχνουμε την γέμιση: Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, τον μαϊντανό, τα τοματίνια, το κρεμμύδι, την κάπαρη και ανακατεύουμε καλά. Αλατοπιπερώνουμε.
  4. Τοποθετούμε τις μισές σαρδέλες πάνω στην σχάρα της ψησταριάς.
  5. Πάνω στις σαρδέλες προσθέτουμε λίγη μουστάρδα, μια κουταλιά από την γέμιση, ξανά λίγη μουστάρδα και κλείνουμε με το άλλο φιλέτο σαρδέλας.
  6. Ψήνουμε για 2 λεπτά, γυρνάμε τις σαρδέλες προσεκτικά και τις λούζουμε με το ούζο (το οποίο θα πάρει φωτιά).
  7. Ψήνουμε για άλλα 2 – 3 λεπτά και αφαιρούμε από την ψησταριά.
  8. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε! Τέλεια συνταγή για τραπέζι με ψαρομεζέδες.

Στην κατηγορία: Συνταγές Ψάρι - Θαλασσινά