Ψήσιμο
ΣΙΤΕΜΕΝΟ ΚΡΕΑΣ Το πρώτο μυστικό για την τέλεια μοσχαρίσια μπριζόλα είναι το καλά σιτεμένο κρέας. Αν για τα περισσότερα προϊόντα η έννοια “φρέσκο” στη μαγειρική είναι καλή, δεν ισχύει το ίδιο για το μοσχαρίσιο κρέας. Όσο περισσότερο σιτεμένο είναι τόσο καλύτερο γίνεται. Το σίτεμα είναι μια καθαρά φυσική διαδικασία η οποία εντείνει τη γεύση του […]
Ψήσιμο άμεσο ή έμμεσο με υγραέριο!
13/02/2017Το ψήσιμο, δεν είναι απλή υπόθεση και οι λάτρεις του barbecue το ξέρουν καλά αυτό! Χρειάζεται συγκεκριμένη μέθοδο για κάθε φαγητό που ετοιμάζουμε ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε το πιο γευστικό αποτέλεσμα. Ένα μεγάλο κομμάτι κρέατος έχει άλλες απαιτήσεις από τα φιλετάκια. Και τα δύο θέλουν τον …τρόπο τους στο ψήσιμο!Και μιλώντας για «τρόπο ψησίματος» […]
Ψήσιμο άμεσο ή έμμεσο με κάρβουνα!
13/02/2017Το ψήσιμο, δεν είναι απλή υπόθεση και οι λάτρεις του barbecue το ξέρουν καλά αυτό! Χρειάζεται συγκεκριμένη μέθοδο για κάθε φαγητό που ετοιμάζουμε ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε το πιο γευστικό αποτέλεσμα. Ένα μεγάλο κομμάτι κρέατος έχει άλλες απαιτήσεις από τα φιλετάκια. Και τα δύο θέλουν τον …τρόπο τους στο ψήσιμο! Και μιλώντας για «τρόπο […]
Ψάρια – Θαλασσινά
07/02/2017Υπάρχουν πολλοί τρόποι να ετοιμάσετε ένα ψάρι. Μπορείτε να το σιγοβράσετε, να το ψήσετε ή να το πανάρετε και να το τηγανίσετε. Τίποτα όμως δεν συγκρίνεται με την υπέροχη υφή που αποκτά το ψάρι στη σχάρα και τη φωτιά. Και αν προσθέσετε και μία sauce κρέμας φτιαγμένη με μαγιονέζα Hellmann’s, το αποτέλεσμα σάς δικαιώνει πανηγυρικά. […]
Ανακαλύψτε και εσείς τα μυστικά για επαγγελματικό ψήσιμο πίτσας, σε μόλις 4’ με 5’ λεπτά στην ψησταριά του σπιτιού σας. Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο τουλάχιστον μια ώρα πριν το ψήσιμο, αυτό θα βοηθήσει πολύ στο άνοιγμα της ζύμης. Το άνοιγμα της ζύμης θα πρέπει να γίνεται από το κέντρο της πίτσας και προς […]