Ψήσιμο
Η πικάνια (Picanha) αποτελεί μια από τις πιο διάσημες τεχνικές ψησίματος μοσχαρίσιου κρέατος. Πρόκειται για το καπάκι του κιλότου (sirloin cap), ένα από τα πιο τρυφερά κομμάτια κρέατος, που εξωτερικά έχει μια στρώση λίπους η οποία χαράσσεται με ειδικό τρόπο και είναι υπεύθυνη για την νοστιμιά του. Στην αυθεντική βραζιλιάνικη συνταγή το καπάκι του κιλότου […]
Η τεχνική Αροζέ γίνεται στο τηγάνι και έχει πάρει την ονομασία της από το γαλλικό ρήμα arroser που σημαίνει αλείφω ρίχνω νερό. Στην τεχνική αυτή ρίχνουμε με ένα κουτάλι κάποια λιπαρή ύλη (συνήθως βούτυρο), πάνω από κρέας ή ψάρι. Στην συνταγή αυτή θα δούμε πόσο εύκολα μπορεί κάποιος να φτιάχνει πεντανόστιμες μοσχαρίσιες μπριζόλες με την […]
Οδηγίες για να μαγειρέψεις με την τεχνική Sous Vide Στην συνέχεια θα βρείτε όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ καθώς και τα βήματα για να μαγειρέψετε με την τεχνική Sous Vide σπίτι σας. Απαραίτητα Εργαλεία Κατσαρόλα / Υδατόλουτρο Συσκευή σφραγίσματος τροφίμων σε κενό αέρος Σακούλες / Ρολά συντήρησης τροφίμων, σε κενό αέρος Συσκευή Μαγειρέματος Sous Vide Φλόγιστρο […]
Burger με σάλτσα από Ουίσκι Jack Daniel’s
02/08/2023Ψήνεσαι για μπέρκερ με σάλτσα από ουίσκι Jack Daniel’s®; Σου έχουμε την πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για να ετοιμάσεις λαχταριστά Burger, στην ψησταριά σου και να τα απολαύσεις με την οικογένεια και τους φίλους σου! Υλικά (για 5 – 6 μπέργκερ) 1 kg Μοσχαρίσιο Κιμά 4 Αυγά 2 Ξερά Κρεμμύδια (κόκκινα) Ξερό Ψωμί ή Φρυγανιά Βούτυρο Μαρούλι […]
Ψητό Καλαμάρι με σάλτσα τσίλι
26/05/2023Τώρα που ανοίγει ο καιρός, τι καλύτερο από ψητό καλαμάρι στην ψησταριά του σπιτιού μας. Μια μπουκιά και είναι ικανό να μας ταξιδέψει σε κάποιο νησί, παρέα με δροσερό ουζάκι. Ανυπομονώντας για το καλοκαίρι, ετοιμάσαμε την πιο εύκολη συνταγή για ψητό καλαμάρι με σάλτσα τσίλι. Υλικά 1kg Καλαμάρια (καθαρισμένα) 1 κ.σ. Ελαιόλαδο 1 Λάιμ (κομμένο […]
Το πιο διαχρονικό σπιτικό γλυκό, είναι το κέικ! Λίγα υλικά, εύκολο στην παρασκευή και νόστιμο! Για άψογο ψήσιμο κάθε φορά, ψήστε τα κέικ σας σε μαντεμένια σκεύη! Εδώ θα δούμε μια συνταγή για πεντανόστιμο, ζουμερό και με τραγανή κρούστα Κέικ Βανίλιας με γλάσο Καραμέλας: ιδανικό πρωινό, επιδόρπιο αλλά και για συνοδευτικό στον απογευματινό καφέ. Υλικά […]
Mexican Street Corn Dip
20/05/2023Elote ή Mexican Street Corn Dip ή Τυρένιο Ντιπ με καλαμπόκι! Η συνταγή που έχει γίνει viral και έφτασε από τους δρόμους του Jalisco στο Μεξικό σε όλο τον κόσμο! Η βασική ιδέα αποτελείται από ένα ολόκληρο ψητό καλαμπόκι πάνω στη «ρόκα» βουτηγμένο σε πλούσια σάλτσα και καλυμμένο με τυρί και κόλιανδρο! Εμείς όμως θα […]
Καπνιστά Μοσχαρίσια Short Ribs
20/05/2023Τα Short Ribs είναι το πιο κατάλληλο κομμάτι κρέατος για αργό – σιγανό (low n slow) ψήσιμο, πεντανόστιμο και γεμάτο αρώματα από μπαχαρικά και φυσικό ξύλο! Απαιτεί αρκετή υπομονή καθώς χρειάζεται πάνω από 12 ώρες για να ετοιμαστεί, όμως η γεύση του και τα «κομπλιμέντα στον ψήστη» θα σας ανταμείψουν και με το παραπάνω! Ας […]
Το Smash Burger μετά την εμφάνισή του στις αλυσίδες fast food της Αμερικής κάπου στο 2007 έχει γίνει ο νέος, γρήγορος και γευστικός τρόπος για να απολαύσει ο καθένας το γνωστό σε όλους Burger. Πάμε να δούμε τι θα βάλουμε ανάμεσα στα λαχταριστά brioche ψωμάκια μας για να απογειώσουμε το Burger στο σπίτι αλλά και […]
Καλτσόνε στο μπάρμπεκιου
24/03/2023Θες να φτιάξεις καλτσόνε στο μπάρμπεκιου και δεν ξέρεις πως; Ε λοιπόν ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις την πιο εύκολη συνταγή για “σκεπαστή πίτσα” και να εντυπωσιάσεις συγγενείς και φίλους! Υλικά Για την Ζύμη 300g Αλεύρι Γ.Ο.Χ. 180g Νερό (Χλιαρό) 10g Φρέσκια Μαγιά 5g Αλάτι 30g Ελαιόλαδο Για το Γέμισμα 100g Σάλτσα τομάτας 100g Τυρί […]