Σίγουρα δεν το έφτιαχνε ο παππούς μου στην Άνω Μερά, όμως θα μπορούσε να το φτιάξει σίγουρα αν είχε ψησταριά αερίου… γιατί αυτή η συνταγή φτιάχνεται μόνο με παραδοσιακά, Μυκονιάτικα προϊόντα!

Πηγή: Stefanos Koukasviewsncues

Υλικά

  • 3 Χωριάτικα Λουκάνικα Μυκόνου
  • 200g Τυροβολιά Μυκόνου
  • 50g Κοπανιστή Μυκόνου
  • 1 κ.σ. Σχινόπρασσο
  • 1 κ.σ. Κρεμμυδάκι Χλωρό
  • 3 κ.σ. Κρεμμύδι Ξερό
  • 1 Ντομάτα Πομοντόρι
  • 1 Στρογγυλό Ψωμάκι Ζυμωτό
  • 1 κ.σ. Κάπαρη
  • 2 Αβγά

Απαραίτητα Εργαλεία

Μέθοδος ψησίματος

  • Έμμεσο ψήσιμο σε ψησταριά αερίου & Ψήσιμο πάνω σε μαντεμένια πλάκα

Οδηγίες

  1. Χαράζουμε τα λουκάνικα με το μαχαίρι γεν. χρήσης σχηματίζοντας 3 – 4 “Χ” σε μία από τις πλευρές τους.
  2. Με το μαχαίρι ψωμιού κόβουμε το καρβέλι, ανοίγοντας το για sandwich.
  3. Τοποθετούμε την μαντεμένια πλάκα μέσα στην ψησταριά και προθερμαίνουμε για έμμεσο ψήσιμο στους 200ο C. (Σε ψησταριά αερίου, ανάβουμε τους καυστήρες που βρίσκονται κάτω από την πλάκα και κρατάμε τους άλλους σβηστούς).
  4. Καρφώνουμε το Meater σε ένα λουκάνικο.
  5. Ψήνουμε τα λουκάνικα έμμεσα (πάνω από σβηστό καυστήρα) για ένα υπέροχο ζουμερό αποτέλεσμα μέχρις ότου η εσωτερική θερμοκρασία φτάσει τους 74ο C και μετά τα μεταφέρουμε πάνω από τους αναμμένους καυστήρες για θωράκισμα (searing) για 1 – 2 λεπτά.
  6. Φρυγανίζουμε το ψωμί και τηγανίζουμε τα αβγά στην μαντεμένια πλάκα.
  7. Σερβίρουμε στήνοντας το sandwhich: Αλείφουμε την κοπανιστή στο κάτω ψωμάκι, τοποθετούμε από πάνω την ντομάτα & το κρεμμύδι, ακουμπάμε πάνω τα λουκάνικα, τρίβουμε από πάνω την τυροβολιά μυκόνου, τοποθετούμε τα αβγά, γαρνίρουμε με κάπαρη – σχοινόπρασο & κρεμμυδάκι και κλείνουμε το πάνω ψωμάκι.
  8. Κόβουμε στην μέση και σερβίρουμε.

Στην κατηγορία: Συνταγές Χοιρινό