Μπριζόλα Ribeye Steak σε Σάλτσα από Whisky Sour
Δοκιμάστε αυτή την εκπληκτική συνταγή για μοσχαρίσιο Ribeye steak με σάλτσα εμπνευσμένη από το κλασικό cocktail whisky sour, που θα απογειώσει το γεύμα σας. Το μοσχαρίσιο ribeye συνδυάζεται τέλεια με ουίσκι, λεμόνι, Worcestershire και μοσχαρίσιο ζωμό, δημιουργώντας μια βαθιά, έντονη, γευστική σάλτσα. Για την τέλεια υφή, ψήστε το steak στο μαντεμένιο τηγάνι μέχρι να φτάσει το επιθυμητό επίπεδο ψησίματος, και απολαύστε το ζουμερό αποτέλεσμα. Αυτό το ribeye σερβίρεται με τη σάλτσα και συνοδεύεται από λαχανικά ή ρύζι, προσφέροντας μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία!
Πηγή: Stefanos Koukas “viewsncues”
Υλικά
- 1 Μοσχαρίσιο Ribeye Steak 300 – 400g
- 2 Ποτήρια Ουίσκι
- 2 Λεμόνια
- 2 κ.σ. Ζάχαρη Άχνη
- 1 κ.γ. Worcestershire
- 2 κ.σ. Ζωμός Μοσχαρίσιος
- 2 κ.σ. Αλάτι και Πιπέρι
Απαραίτητα Εργαλεία
Μέθοδος ψησίματος
- Άμεσο Ψήσιμο σε κάθε τύπο ψησταριάς
Οδηγίες
- Αλατοπιπερώνουμε το steak και το ψήνουμε πάνω με άμεσο τρόπο (πάνω από αναμμένο καυστήρα) μέχρι την επιθυμητή εσωτερική θερμοκρασία (προτείνεται το medium rare ψήσιμο).
- Στο μαντεμένιο τηγάνι προσθέτουμε το Ουίσκι τον χυμό λεμόνι και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν και να κατέβει η σάλτσα.
- Προσθέτουμε την σάλτσα Worscestershire και τον ζωμό και την αφήνουμε να μαγειρευτεί για άλλα 10 λεπτά.
- Κόβουμε το steak κάθετα στις ίνες του κρέατος και το σερβίρουμε περιχύνοντας το, με την σάλτσα από πάνω, γαρνίρουμε με θυμάρι και προαιρετικά συνοδεύουμε με ψητά καρότα ή ρύζι.