Μοσχαρίσιο Cheesebomb
Μεγάλο, ζουμερό και λαχταριστό μοσχαρίσιο μπιφτέκι γεμιστό με μείγμα τυριών! Μια πραγματικά πεντανόστιμη και πανεύκολη συνταγή που θα εντυπωσιάσει συγγενείς και φίλους! Κάθε «Τυροβόμβα» βγάζει 4 μπαμπάτσικες (6 κανονικές) μερίδες. Ιδανική πρόταση: Να σερβίρεις την τυροβόμβα μέσα σε ψωμάκια brioche για burger και όλοι θα γλείφουν τα δάχτυλά τους!
Υλικά
- 1kg Μοσχαρίσιος Κιμάς (περασμένος 2 φορές)
- 15 – 20 Φέτες Προσούτο
- 200g Cheddan (τριμμένο)
- 200g Κρέμα Τυρί (τύπου La Vache qui rit / Philadelphia κτλ)
- Μπαχαρικά More than a whiskey της Rock n’ Rubs®
- Μπαχαρικά Smokehouse BBQ, της Not Just BBQ®
- Σάλτσα Original, της Mississippi Barbeque Sauce®
Απαραίτητα Εργαλεία
Μέθοδος ψησίματος
- Έμμεσο ψήσιμο σε όλους τους τύπου ψησταριών
Οδηγίες
- Χωρίζουμε τον κιμά στην μέση και πλάθουμε 2 ισομεγέθης μπαλίτσες.
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα τυριά και τα ανακατεύουμε καλά ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Πλάθουμε τις 2 μπαλίτσες και τις ανοίγουμε σε 2 στρογγυλά φύλλα.
- Τοποθετούμε πάνω σε ένα φύλλο κιμά το τυρί και το κλείνουμε με το άλλο φύλλο.
- Πλάθουμε τον κιμά ώστε να δημιουργήσουμε μια μπάλα.
- Τυλίγουμε την μπάλα με τις φέτες προσούτο, ώστε δημιουργήσουμε ένα κάλυμμα για ον κιμά.
- Τοποθετούμε την μπάλα μέσα στο ψυγείο για 2 – 3 ώρες.
- Βγάζουμε την μπάλα από το ψυγείο και την αφήνουμε να πιάσει θερμοκρασία δωματίου για περίπου 20 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε την ψησταριά στους 200ο C και την προετοιμάζουμε για έμμεσο ψήσιμο
- Πασπαλίζουμε την μπάλα με μια γενναία δόση μπαχαρικών.
- Στρώνουμε την αντικολλητική μεμβράνη ψησίματος πάνω στην σχάρα της ψησταριάς και επί τόπου τοποθετούμε και την “ Cheesebomb ”.
- Ψήνουμε για περίπου 15 – 20 λεπτά, την γυρνάμε πλευρά και ψήνουμε για άλλο τόσο.
- Με ένα πινέλο αλείφουμε καλά όλη την «Τυροβόμβα» με την αγαπημένη μας bbq sauce και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά ώστε να γλασάρει η σάλτσα.
Για το σερβίρισμα - Με μια σπάτουλα με φαρδιά κεφαλή μεταφέρουμε την «Τυροβόμβα» πάνω σε ξύλινη επιφάνεια. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί και περίπου 5 λεπτά.
- Κόβουμε στην μέση τα ψωμάκια Brioche και τα ψήνουμε ελαφρώς.
- Αλείφουμε τα ψωμάκια με μαγιονέζα ή bbq sauce.
- Κόβουμε την «Τυροβόμβα» σε 4 – 6 μέρη και τα σερβίρουμε μέσα στα ψωμάκια Brioche.
⬇ Δες το βίντεο της συνταγής εδώ ⬇