Μεγάλο, ζουμερό και λαχταριστό μοσχαρίσιο μπιφτέκι γεμιστό με μείγμα τυριών! Μια πραγματικά πεντανόστιμη και πανεύκολη συνταγή που θα εντυπωσιάσει συγγενείς και φίλους! Κάθε «Τυροβόμβα» βγάζει 4 μπαμπάτσικες (6 κανονικές) μερίδες. Ιδανική πρόταση: Να σερβίρεις την τυροβόμβα μέσα σε ψωμάκια brioche για burger και όλοι θα γλείφουν τα δάχτυλά τους!

Υλικά

Απαραίτητα Εργαλεία

Μέθοδος ψησίματος

  • Έμμεσο ψήσιμο σε όλους τους τύπου ψησταριών

Οδηγίες

  1. Χωρίζουμε τον κιμά στην μέση και πλάθουμε 2 ισομεγέθης μπαλίτσες.
  2. Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα τυριά και τα ανακατεύουμε καλά ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Πλάθουμε τις 2 μπαλίτσες και τις ανοίγουμε σε 2 στρογγυλά φύλλα.
  4. Τοποθετούμε πάνω σε ένα φύλλο κιμά το τυρί και το κλείνουμε με το άλλο φύλλο.
  5. Πλάθουμε τον κιμά ώστε να δημιουργήσουμε μια μπάλα.
  6. Τυλίγουμε την μπάλα με τις φέτες προσούτο, ώστε δημιουργήσουμε ένα κάλυμμα για ον κιμά.
  7. Τοποθετούμε την μπάλα μέσα στο ψυγείο για 2 – 3 ώρες.
  8. Βγάζουμε την μπάλα από το ψυγείο και την αφήνουμε να πιάσει θερμοκρασία δωματίου για περίπου 20 λεπτά.
  9. Προθερμαίνουμε την ψησταριά στους 200ο C και την προετοιμάζουμε για έμμεσο ψήσιμο
  10. Πασπαλίζουμε την μπάλα με μια γενναία δόση μπαχαρικών.
  11. Στρώνουμε την αντικολλητική μεμβράνη ψησίματος πάνω στην σχάρα της ψησταριάς και επί τόπου τοποθετούμε και την “ Cheesebomb ”.
  12. Ψήνουμε για περίπου 15 – 20 λεπτά, την γυρνάμε πλευρά και ψήνουμε για άλλο τόσο.
  13. Με ένα πινέλο αλείφουμε καλά όλη την «Τυροβόμβα» με την αγαπημένη μας bbq sauce και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά ώστε να γλασάρει η σάλτσα.

    Για το σερβίρισμα
  14. Με μια σπάτουλα με φαρδιά κεφαλή μεταφέρουμε την «Τυροβόμβα» πάνω σε ξύλινη επιφάνεια. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί και περίπου 5 λεπτά.
  15. Κόβουμε στην μέση τα ψωμάκια Brioche και τα ψήνουμε ελαφρώς.
  16. Αλείφουμε τα ψωμάκια με μαγιονέζα ή bbq sauce.
  17. Κόβουμε την «Τυροβόμβα» σε 4 – 6 μέρη και τα σερβίρουμε μέσα στα ψωμάκια Brioche.

⬇ Δες το βίντεο της συνταγής εδώ ⬇

Στην κατηγορία: Μοσχάρι Συνταγές