Μεξικάνικα Παϊδάκια Καλαμποκιού
Το street corn, το σνακ που έχει ξετρελάνει όλη την Αμερική φτάνει πλέον στη δική σου ψησταριά με την πιο εύκολη και απίθανη συνταγή! Το σημαντικό στοιχείο είναι η κοπή σαν παϊδάκια!
Πηγή: Stefanos Koukas “viewsncues”
Υλικά
- 10 τμχ Γλυκό καλαμπόκι (ολόκληρο, βρασμένο)
- 100mL Ελαιόλαδο
- 50mL Σάλτσα Worcestershire
- Μπαχαρικά Chicken Rub της Jack Daniel’s®️
- 2 Lime
- 200g Μαγιονέζα
- 100g Παρμεζάνα
- Κόλιανδος, 1 Ματσάκι Κόλιανδος
- Tabasco – Σάλτσα Chipotle
- 1 Πιπεριά Chili
- 1 Καυτερή Πιπεριά Jalapeño
Απαραίτητα Εργαλεία
- Μπαλτάς / Τσεκούρι Κουζίνας
- Μαχαίρι
Μέθοδος ψησίματος
- Άμεσο ψήσιμο σε όλους τους τύπου ψησταριών
Οδηγίες
- Κόβουμε κατακόρυφα κάθε καλαμπόκι σε 4 λεπτές λωρίδες. Ξεκινάμε από την κορυφή και πιέζουμε τον μπαλτά προς τα κάτω χωρίζοντας το σε 2 μέρη και μετά χτυπάμε τον μπαλτά στο κοτσάνι κόβοντας ξανά στη μέση εγκάρσια.
- Μαρινάρουμε τα στικς καλαμποκιού σε ελαιόλαδο, worcestershire και το μίγμα μπαχαρικών για 1 ώρα.
- Ψήνουμε μέχρις ότου κάθε στικ καλαμποκιού αρχίσει να λυγίζει τόσο όσο ώστε να μοιάζει με παϊδάκια.
- Όσο ψήνουμε το καλαμπόκι, στύβουμε από πάνω τους τα lime.
- Αφού ψηθούν, τα βουτάμε μέσα στη μαγιονέζα και τρίβουμε πάνω τους, την παρμεζάνα.
- Ρίχνουμε από πάνω ψιλοκομμένο κόλιναδρο και λίγη καυτερή σάλτσα.
- Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένες πιπεριές τσίλι & jalapeño και σερβίρουμε!