Λαχταριστά Chili Dogs στην Ψησταριά!

Απογείωσε το επόμενο BBQ που θα κάνεις με την οικογένεια και τους φίλους σου, φτιάχνοντας λαχταριστά chili dogs (μια παραλλαγή των κλασικών hot dogs) που θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σου! Αυτή η συνταγή για chili dogs συνδυάζει ζουμερά λουκάνικα και πικάντικο κιμά, σε ένα χορταστικό γεύμα γεμάτο γεύση. Ο μοσχαρίσιος κιμάς με καυτερές πιπεριές τσίλι, σέλερι και καρότο δημιουργούν έναν απολαυστικό συνδυασμό, ιδανικό για πάρτι. Σέρβιρε τα “hot dogs” με BBQ sauce και μαγιονέζα, και απογείωσε τη γεύση με φρέσκο σχοινόπρασο. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για ψησταριά αερίου ή κάρβουνου και εύκολη στην εκτέλεση!
Πηγή: Stefanos Koukas “viewsncues”
Υλικά
- 6 Λουκάνικα Χωριάτικα ή Φρανκφούρτης
- 1kg Μοσχαρίσιος Κιμάς
- 2 Κρεμμύδια
- 1 Καρότο Μεσαίου Μεγέθους
- Σέλερυ, 3 Στικ
- 3 Πιπεριές Τσιλι
- Μπαχαρικά για Burger & Sausage της Not Just BBQ®
- 200ml Χυμός Ντομάτας
- 150ml Σάλτσα Original, της Mississippi Barbeque Sauce®
- Μαγιονέζα
- Σχοινόπρασσο, 1 ματσάκι
Απαραίτητα Εργαλεία
Μέθοδος ψησίματος
- Άμεσο ψήσιμο σε ψησταριά υγραερίου & κάρβουνου
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε την ψησταριά μας στους 220ο C με την μαντεμένια πλάκα μέσα.
- Ρίχνουμε λίγο λάδι πάνω στην μαντεμένια πλάκα και προσθέτουμε τον κιμά, πάνω του ρίχνουμε και το μίγμα μπαχαρικών και με μια σπάτουλα τον ανακατεύουμε τσιγαρίζοντας τον.
- Αφού τσιγαριστεί ο κιμάς, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν και αυτά.
- Ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε το τσίλι, το σέλερι και το καρότο και τα ρίχνουμε μέσα μαζί με τον χυμό ντομάτας και την σάλτσα μπάρμπεκιου.
- Αφήνουμε το μίγμα να μαγειρευτεί και να δέσει για περίπου 15 – 20 λεπτά.
- Ψήνουμε τα λουκάνικα και τα ψωμάκια με άμεσο τρόπο.
- Σερβίρουμε τα chili dogs: Ανοίγουμε το κάθε ψωμάκι και βάζουμε μέσα το λουκάνικο και το μείγμα με τον κιμά. Από πάνω προσθέτουμε λίγη μαγιονέζα και πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασσο.