Κρουασάν με πραλίνα ψημένα σε ψησταριά γίνονται; Μα και βέβαια, αφού κάθε ψησταριά μετατρέπεται σε φούρνο μόλις κλείσουμε το καπάκι της. Χρειάζεσαι περίπου 50 λεπτά και 4 υλικά για να φτιάξεις στο μπάρμπεκιου του σπιτιού σου, το καλύτερο πρωινό για μικρούς και μεγάλους!

Υλικά

  • Σφολιάτα, 2 ρολά
  • 4 κ.σ. Πραλίνα Φουντουκιού
  • 1 Αυγό
  • 1 κ.σ. Γάλα

Απαραίτητα Εργαλεία

Μέθοδος ψησίματος

  • Άμεσο ψήσιμο σε πέτρα πίτσας.

Οδηγίες

  1. Ανοίγουμε σε φύλλο, το ρολό σφολιάτας και απλώνουμε πάνω της ομοιόμορφα την πραλίνα φουντουκιού.
  2. Ανοίγουμε σε φύλλο και το δεύτερο ρολό σφολιάτας, το τοποθετούμε ακριβώς πάνω από το φύλλο με την πραλίνα και το πιέζουμε ελαφρώς με τα χέρια μας για να “κολλήσει”.
  3. Κόβουμε τα φύλα σφολιάτας σε 3 ισομεγέθεις λωρίδες.
  4. Κόβουμε κάθε λωρίδα διαγώνια στην μέση, ώστε να δημιουργηθούν συνολικά 6 τρίγωνα.
  5. Ρολάρουμε κάθε τριγωνάκι από την μεγάλη πλευρά προς την μικρή (μύτη τριγώνου) και δημιουργούμε τα κρουασανάκια.
  6. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αυγό και το γάλα, τα χτυπάμε ελαφρώς. Με ένα πινέλο αλείφουμε τα κρουασάν με το μείγμα.
  7. Τοποθετούμε την πέτρα πίτσας στην ψησταριά κλείνουμε το καπάκι και την προθερμαίνουμε στους 200ο C.
  8. Τοποθετούμε πάνω στην πέτρα πίτσας ένα κομμάτι χαρτιού κρεοπωλείου (για να μην λαδώσουμε την πέτρα) και τοποθετούμε πάνω του τα κρουασάν.
  9. Κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε με άμεσο τρόπο για περίπου 25 λεπτά και μέχρις ότου να ψηθούν τα κρουασάν και να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα και τραγανή κρούστα.
  10. Αφαιρούμε τα κρουασάν, τα σερβίρουμε και τα απολαμβάνουμε ζεστά ή κρύα.

Στην κατηγορία: Γλύκα Συνταγές