Κρουασάν με Πραλίνα Φουντουκιού, ψημένα στο μπάρμπεκιου

Κρουασάν με πραλίνα ψημένα σε ψησταριά γίνονται; Μα και βέβαια, αφού κάθε ψησταριά μετατρέπεται σε φούρνο μόλις κλείσουμε το καπάκι της. Χρειάζεσαι περίπου 50 λεπτά και 4 υλικά για να φτιάξεις στο μπάρμπεκιου του σπιτιού σου, το καλύτερο πρωινό για μικρούς και μεγάλους!
Υλικά
- Σφολιάτα, 2 ρολά
- 4 κ.σ. Πραλίνα Φουντουκιού
- 1 Αυγό
- 1 κ.σ. Γάλα
Απαραίτητα Εργαλεία
Μέθοδος ψησίματος
- Άμεσο ψήσιμο σε πέτρα πίτσας.
Οδηγίες
- Ανοίγουμε σε φύλλο, το ρολό σφολιάτας και απλώνουμε πάνω της ομοιόμορφα την πραλίνα φουντουκιού.
- Ανοίγουμε σε φύλλο και το δεύτερο ρολό σφολιάτας, το τοποθετούμε ακριβώς πάνω από το φύλλο με την πραλίνα και το πιέζουμε ελαφρώς με τα χέρια μας για να “κολλήσει”.
- Κόβουμε τα φύλα σφολιάτας σε 3 ισομεγέθεις λωρίδες.
- Κόβουμε κάθε λωρίδα διαγώνια στην μέση, ώστε να δημιουργηθούν συνολικά 6 τρίγωνα.
- Ρολάρουμε κάθε τριγωνάκι από την μεγάλη πλευρά προς την μικρή (μύτη τριγώνου) και δημιουργούμε τα κρουασανάκια.
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αυγό και το γάλα, τα χτυπάμε ελαφρώς. Με ένα πινέλο αλείφουμε τα κρουασάν με το μείγμα.
- Τοποθετούμε την πέτρα πίτσας στην ψησταριά κλείνουμε το καπάκι και την προθερμαίνουμε στους 200ο C.
- Τοποθετούμε πάνω στην πέτρα πίτσας ένα κομμάτι χαρτιού κρεοπωλείου (για να μην λαδώσουμε την πέτρα) και τοποθετούμε πάνω του τα κρουασάν.
- Κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε με άμεσο τρόπο για περίπου 25 λεπτά και μέχρις ότου να ψηθούν τα κρουασάν και να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα και τραγανή κρούστα.
- Αφαιρούμε τα κρουασάν, τα σερβίρουμε και τα απολαμβάνουμε ζεστά ή κρύα.