Κοτόπουλο με γεύση Mojito!
Έτοιμοι για τα καλοκαιρινά πάρτι; Τότε χρειάζεσαι και το κατάλληλο φαγητό! Εύκολο, γρήγορο και νόστιμο! Ψητό κοτόπουλο που αρέσει σε όλους, με ψητά λαχανικά σερβιρισμένα πάνω σε τορτίγιες, με την απόλυτη καλοκαιρινή σως γιαουρτιού! Ένα δροσερό πιάτο που θα κλέψει τις εντυπώσεις!
Πηγή: Stefanos Koukas “viewsncues”
Υλικά
- 1kg Φιλέτο Μπούτι Κοτόπουλο
- 6 Πιπεριές, τρικολόρε
- 2 Κρεμμύδια ξερά
- 3 Lime
- 5 κ.σ. Ζάχαρη Καστανή
- Λευκό Ρούμι, 4 σφηνάκια
- Δυόσμος, 1 Ματσάκι
- Αλάτι & Πιπέρι, σε μύλο
- 4 κ.γ. Μαγιονέζα
- 2 κ.γ. Γιαούρτι
- Ντομάτα, ψιλοκομμένη
- Τορτίγιες / Nachos
- Γουακαμόλε
- Πιπεριές Jalapeños
Απαραίτητα Εργαλεία
Μέθοδος ψησίματος
- Άμεσο ψήσιμο σε όλους τους τύπου ψησταριών
Οδηγίες
- Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλου σε κυβάκια και τα λαχανικά μας σε ροδέλες.
- Προθερμαίνουμε την ψησταριά στους 250ο C.
- Αλατοπιπερώνουμε και θωρακίζουμε το κρέας στην μαντεμένια πλάκα για 2 – 3 λεπτά και μετά προσθέτουμε τα λαχανικά.
- Αφήνουμε τα λαχανικά και το κρέας να ψηθούν για 2 – 3 λεπτά και προσθέτουμε την ζάχαρη.
- Αφού η ζάχαρη καραμελώσει και το κρέας ψηθεί (10 λεπτά) ρίχνουμε από πάνω το ρούμι και το αφήνουμε να μαγειρευτεί ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τον φρέσκο δυόσμο και ανακατεύουμε για 2 – 3 λεπτά, για να δέσει.
- Για αποτέλεσμα που “τσιτσιρίζει” στο τραπέζι μας, με χοντρά γάντια μεταφέρουμε την καυτή πλάκα με τα φαγητά μας από την ψησταριά και την τοποθετούμε πάνω σε μια ξύλινη επιφάνεια κοπής.
- Συνοδεύουμε με σως γιαουρτιού (γιαούρτι – μαγιονέζα) & δυόσμου, ντομάτα καρέ και ψητές τορτίγιες ή πάνω σε nachos με guacamole και καυτερές ροδέλες από πιπεριές Jalapeños.