Korean Street Sando αλλά καλύτερο!
Μπορεί να έχεις δοκιμάσει το αγαπημένο, αυθεντικό street food της Κορέας, μπορεί να το έχεις πετύχει στα social media επειδή είναι viral…Μπορεί και να μην το έχεις ξανακούσει! Καιρός να το δοκιμάσεις και στο σπίτι! Σε αυτή την έκδοση αλλάζουμε το ανθυγιεινό και βαρετό ζαμπόν με ζουμερό, λαχταριστό skirt steak από την ψησταριά μας!
Πηγή: Stefanos Koukas “viewsncues”
Υλικά
- 500g Μοσχαρίσιο Διάφραγμα (Skirt Steak)
- Μπαχαρικά Beef Rub της Traeger®️
- 4 Αυγά
- ½ Λάχανο
- 3 Καρότα
- 3 Κρεμμύδια, φρέσκα
- 4 Ψωμάκια Brioche (εναλλακτικά του τοστ)
- 4 Φέτες Τυρί Gouda
- 1 κ.σ. Ζάχαρη
- 4 κ.γ. Μαγιονέζα
Απαραίτητα Εργαλεία
Μέθοδος ψησίματος
- Άμεσο ψήσιμο σε όλους τους τύπου ψησταριών
Οδηγίες
- Τοποθετούμε την πλάκα ψησίματος μέσα στην ψησταριά, κλείνουμε το καπάκι και προθερμαίνουμε στους 230 – 250οC.
- Πασπαλίζουμε το διάφραγμα με το μείγμα μπαχαρικών ώστε να δημιουργηθεί μια στρώση από κάθε πλευρά του. Πιέζουμε το μείγμα με το χέρι μας ταμποναριστά πάνω στο κρέας ώστε να κολλήσει πάνω του.
- Ψήνουμε το κρέας πάνω στην μαντεμένια πλάκα για 2 λεπτά από κάθε μεριά και το αφήνουμε να ξεκουραστεί.
- Με ένα αιχμηρό μαχαίρι ψιλοκόβουμε τα λαχανικά (λάχανο, καρότο & κρεμμύδι) και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Χτυπάμε τα αυγά.
- Κόβουμε το κρέας κάθετα στις ίνες και το βάζουμε στο μπολ μαζί με τα λαχανικά και τα αυγά.
- Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε το μίγμα στην ψησταριά. Μέσα σε λίγα λεπτά θα έχει σφίξει το αυγό και θα έχουμε φτιάξει κάτι σαν ομελέτα με μεγάλα κομμάτια. Γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά, όταν μπορούμε να το ξεκολλήσουμε χωρίς να σπάει.
- Αλείφουμε τα ψωμάκια με μαγιονέζα και από τις δυο μεριές και τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.
- Κόβουμε την μαγειρεμένη γέμιση σε 4 μέρη και στήνουμε το sando: Στο κάτω ψωμάκι βάζουμε λίγη κέτσαπ, την ζάχαρη, ένα κομμάτι από την γέμιση, μετά μια φέτα τυρί gouda, ξανά ένα κομμάτι από την γέμιση, τυρί και πάλι λίγη κέτσαπ με ζάχαρη.
- Τυλίγουμε το sando με λαδόκολλα και κόβουμε στην μέση.
- Σερβίρουμε σαν κολατσιό!