Halloween Pulled Pork, με Γεύση Pumpkin Spice Latte!
Δοκιμάστε τη μοναδική συνταγή για Halloween Pulled Pork με άρωμα Pumpkin Spice Latte, ιδανική για φθινοπωρινές μαγειρικές περιπέτειες! Αυτό το ζουμερό και αργοψημένο μαδημένο χοιρινό (pulled pork) συνδυάζει γεύσεις από ζεστά μπαχαρικά, καφέ και σιρόπι σφενδάμου, δημιουργώντας ένα απολαυστικό, καπνιστό αποτέλεσμα. Σιγοψήστε το σε κάρβουνο ή ψησταριά υγραερίου με ξύλινα chips καπνίσματος ουίσκι, και σερβίρετε το με πουρέ κολοκύθας, coleslaw και τηγανιτές γλυκοπατάτες για μια ολοκληρωμένη εμπειρία. Ιδανική για τους λάτρεις του BBQ και της ιδιαίτερης γεύσης, αυτή η συνταγή θα ξεχωρίσει σε κάθε τραπέζι!
Πηγή: Stefanos Koukas “viewsncues”
Υλικά
- 3 – 4kg Χοιρινός Λαιμός
- 2 κ.σ. Καφές Εσπρέσσο (τριμμένος)
- 2 κ.σ. Κανέλα, σε σκόνη
- 3 κ.σ. Καστανή Ζάχαρη
- 1 κ.γ. Γαρύφαλλο, σε σκόνη
- 2 κ.γ. Μοσχοκάρυδο, σε σκόνη
- 2 κ.σ. Τζίντζερ, σε σκόνη
- 1 κ.σ. Μπαχάρι, σε σκόνη
- 2 Φλιτζάνια Καφέ
- 3 κ.σ. Σιρόπι Σφενδάμου
- 2 κ.σ. Worscestershire Sauce
Απαραίτητα Εργαλεία
- Μαχαίρι Τεμαχισμού
- Ξύλινη Επιφάνεια Κοπής
- Κουτί Καπνίσματος
- Ταψάκι με βάση
- Θερμόμετρο
- Χαρτί Κρεοπωλείου
Μέθοδος ψησίματος
- Κάπνισμα σε ψησταριά υγραερίου / κάρβουνου με ξύλινα chips καπνίσματος Ουίσκι
- Κάπνισμα σε ψησταριά pellet με πέλλετ Mesquite (Μιμόζα)
Οδηγίες
- Χαράζουμε το χοιρινό στην πάνω μεριά του για να περάσει σε βάθος η γεύση από τα μπαχαρικά και το κάπνισμα.
- Ανακατεύουμε την ζάχαρη τον τριμμένο καφέ και τα μπαχαρικά και πασπαλίζουμε καλά τον χοιρινό λαιμό από όλες τις μεριές.
- Ρίχνουμε σε ένα ταψάκι 700ml νερό, τα φλιτζάνια με καφέ, το σιρόπι σφένδαμου και την Worcestershire sauce.
- Για μπάρμπεκιου υγραερίου: Μουλιάζουμε τα ξύλα καπνίσματος (αν ψήσουμε σε μπάρμπεκιου αερίου). Γεμίζουμε το δοχείο καπνίσματος και το τοποθετούμε μέσα στην ψησταριά πάνω από σβηστό καυστήρα. Για ψησταριές pellet αγνοούμε αυτό το βήμα.
- Ακουμπάμε το ταψάκι πάνω στους σβηστούς καυστήρες και βάζουμε πάνω την σχάρα. Προθερμαίνουμε την ψησταριά στους 110οC και ετοιμαζόμαστε για έμμεσο ψήσιμο.
- Καπνίζουμε το κρέας στους 110οC μέχρι η εσωτερική του θερμοκρασία να φτάσει τους 75ο C (για ψησταριές αερίου, φροντίζουμε να ανανεώνουμε τα ξύλα στο δοχείο καπνίσματος με καινούρια chips κάθε 1 ώρα).
- Ρίχνουμε το κρέας μέσα στο ταψάκι και το καλύπτουμε με το χαρτί κρεοπωλείου.
- Ανεβάζουμε την θερμοκρασία της ψησταριάς στους 130οC και συνεχίζουμε το έμμεσο ψήσιμο μέχρι τους 98οC εσωτερικής θερμοκρασίας.
- Ξεκουράζουμε το κρέας για τουλάχιστον 1 ώρα και το λιώνουμε / ξεψαχνίζουμε με τα χέρια ή τις δαγκάνες γδαρσίματος.
- Σερβίρουμε με πουρέ κολοκύθας, coleslaw με μπόλικο καρότο και τηγανιτές γλυκοπατάτες!