Glizzy Burgers με Chorizo και Prosciutto

H πιο συνταρακτική συνταγή για “burger” που έχεις δει! Δεν είναι απλά ένα burger, είναι ένα Glizzy Burger! Ζουμερός μοσχαρίσιος κιμάς μέσα σε λουκάνικο, ακριβώς όπως ένα πεϊνιρλί, από κρέας! Τυλιχτό με λαχταριστό prosciutto και καλοψημένο στην ψησταριά σου!
Πηγή: Stefanos Koukas
Υλικά
- 300g Μοσχαρίσιος Κιμάς
- 3 Λουκάνικα Chorizo
- Prosciutto, 3 Φέτες
- Μπαχαρικά Steak Seasoning, της Jack Daniel’s®️
- Μαρμελάδα / Chutney Τομάτας
- Παρμεζάνας σε Flakes
Απαραίτητα Εργαλεία
Μέθοδος ψησίματος
- Κάπνισμα σε ψησταριά pellet με πέλλετ Hickory (Αγριοκαρυδιά)
- Άμεσο / Έμμεσο ψήσιμο σε ψησταριά κάρβουνου με ξύλινα chunks Hickory / σε ψησταριά υγραερίου με ξύλινα chips Hickory
Οδηγίες
- Με το μαχαίρι χαράσουμε τα λουκάνικα στο κέντρο τους και τα ανοίγουμε από άκρη σε άκρη, αφήνοντας περιθώριο από κάθε μεριά ώστε να μην είναι εντελώς «κομμένα».
- Γεμίζουμε το κενό με 100g κιμά (σχηματίζοντας «βαρκούλες» / πεϊνιρλί) και τυλίγουμε με prosciutto (πιέζοντας το για να κολλήσει πάνω στον κιμά).
- Πασπαλίζουμε με το μίγμα μπαχαρικών και ψήνουμε γυρίζοντας τις «βαρκούλες» μια φορά για να ψηθούν και από τις δύο πλευρές.
- είτε έμμεσα / κάπνισμα στους 150ο C για 30 λεπτά
- είτε άμεσα για 10 λεπτά στους 180ο – 200οC.
- Πάνω στις «βαρκούλες» προσθέτουμε μια κουταλιά του γλυκού μαρμελάδα/chutney τομάτας και μια κουταλιά της σούπας flakes παρμεζάνας.
- Κλείνουμε το καπάκι της ψησταριάς και περιμένουμε να λιώσει το τυρί, για περίπου 2 λεπτά.
- Απομακρύνουμε τις «βαρκούλες» από την φωτιά και τις ξεκουράζουμε για 5 λεπτά!
- Τα σερβίρουμε σκέτα ή ιδανικά μπορούμε να τα συνδυάσουμε σε ψωμί Panini ή ψωμί hot dog με φρέσκια μοτσαρέλα, ψητά ντοματίνια και βασιλικό!
Στην κατηγορία: Uncategorized