Γλειφιτζούρια από Διάφραγμα, με Γεύση Bloody Mary

Μερικοί τρελαίνονται για Bloody Mary! Σε άλλους θυμίζει ντοματόσουπα και δεν το επιλέγουν σαν κοκτειλ! Όμως όλοι θα ξετρελαθούν όταν το παντρέψουνε με ΚΡΕΑΣ! Η έγχυση αυτής της σάλτσας και της μαρινάδας θα απογειώσει το BBQ της Κυριακής σου!
Πηγή: Stefanos Koukas “viewsncues”
Υλικά
- 1kg Μοσχαρίσιο Διάφραγμα (Skirt Steak)
- Σέλερι, 15 κλωνάρια
- 100g Λιαστή Ντομάτα
- 1 φλιτζάνι Χυμός Ντομάτα
- 1 Λεμόνι
- 1 κ.σ. Αλάτι με Σέλερι
- 1 κ.σ Πιπέρι
- 1 κ.γ. Tabasco
- 1 κ.γ. Worcestershire sauce
- 1 φλιτζάνι Βότκα
Απαραίτητα Εργαλεία
Μέθοδος ψησίματος
- Άμεσο ψήσιμο σε μαντεμένια πλάκα σε όλους τους τύπου ψησταριών.
Οδηγίες
- Σε ένα ταψί προσθέτουμε την Worcestershire sauce, το tabasco, το ξύσμα από τα δυο λεμόνια, το αλάτι με σέλερι, και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Τοποθετούμε μέσα στο ταψί το μοσχαρίσιο διάφραγμα (skirt steak) και το αφήνουμε να μαριναριστεί στο ψυγείο, για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Τοποθετούμε μέσα στην ψησταριά την μαντεμένια πλάκα ψησίματος, κλείνουμε το καπάκι και την προθερμαίνουμε σε μεγάλη ένταση για άμεσο ψήσιμο.
- Απλώνουμε το κρέας μας πάνω σε έναν καθαρό πάγκο κοπής.
- Τοποθετούμε στην πάνω πλευρά του steak τις λιαστές ντομάτες και το σέλερι, παράλληλα με τις ίνες του κρέατος.
- Τυλίγουμε το μακρουλό steak σαν ρολό και του περνάμε 3 μεταλλικά σουβλάκια.
- Κόβουμε το «ρολό» σε 3 κομμάτια/ροδέλες και το ψήνουμε σε δυνατή φωτιά πάνω στην μαντεμένια πλάκα για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε τον τοματοχυμό και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.
- Λούζουμε το κρέας με την μίξη των χυμών και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για περίπου 5 λεπτά.
- Ρίχνουμε από πάνω την βότκα και το κάνουμε φλαμπέ, αφήνοντας τις φλόγες να εξατμίσουν το αλκοόλ.
- Σερβίρουμε σαν κυρίως γεύμα ή σαν συνοδευτικό μαζί με ένα κοκτέιλ Bloody Mary!