Καλοκαίρι χωρίς Γεμιστά, γίνεται; Εεεε… Δεν γίνεται! Για αυτό σου έχουμε μια δροσερή ελαφρώς πειραγμένη εκδοχή των παραδοσιακών μας γεμιστών με νότες από Μεξικό.. Γεμιστά με αρωματικό κιμά, ρύζι, με κόλιανδρο και Lime!

Πηγή: Stefanos Koukasviewsncues

Υλικά

Απαραίτητα Εργαλεία

Μέθοδος ψησίματος

  • Έμμεσο ψήσιμο σε όλους τους τύπου ψησταριών

Οδηγίες

  1. Κόβουμε το “καπάκι” τις πιπεριές και τις ντομάτες και με ένα κουτάλι αδειάζουμε με προσοχή τα λαχανικά (αφαιρούμε το κέντρο χωρίς να «σκάψουμε» πολύ τα τοιχώματα). Μεταφέρουμε το εσωτερικό από τις ντομάτες σε ένα μπολ και τις ψιλοκόβουμε.
  2. Τοποθετούμε την μαντεμένια πλάκα πάνω στην σχάρα ψησίματος της ψησταριάς και τις προθερμαίνουμε μαζί, στους 220 – 250ο C.
  3. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο πάνω στην μαντεμένια πλάκα και θωρακίζουμε τον κιμά για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
  4. Με το αιχμηρό μαχαίρι ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα ρίχνουμε μαζί με το κρέας.
  5. Μετά από 10 λεπτά προσθέτουμε τον μισό τοματοχυμό (150mL), τις ψιλοκομμένες τομάτες (από το βήμα 1), τον χυμό & το ξύσμα από τα lime και τα μαγειρεύουμε.
  6. Με το που πάρουν μια βράση προσθέτουμε το ρύζι, το μέλι και τον κόλιανδρο, ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για περίπου 20 λεπτά.
  7. Απομακρύνουμε το καπάκι από τα λαχανικά, αλατίζουμε το εσωτερικό τους και τα γεμίζουμε, με την γέμιση από την πλάκα.
  8. Τοποθετούμε τα γεμιστά στο ταψί, προσθέτουμε τις πατάτες, περιχύνουμε τα γεμιστά με τον υπόλοιπο τοματοχυμό, προσθέτουμε το νερό, το λάδι και ανακατεύουμε τα υλικά το ταψί..
  9. Σκεπάζουμε το πάνω μέρος του ταψιού με χαρτί περιτυλίγματος και ψήνουμε με έμμεσο τρόπο, για περίπου 90 λεπτά.
  10. Αφαιρούμε το χαρτί και ψήνουμε για άλλα 45 λεπτά.
  11. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε συνδυαστικά με φέτα!