Δροσερή Sauce Γιαουρτιού (Alabama Yogurt) για Κοτοdipping!
Ψάχνεις το ιδανικό dip για κοτόπουλο; Τι θα έλεγες για ένα δροσερό dip με σπιρτάδα και γεύση; Η Alabama White sauce είναι από τις κλασικές επιλογές για να συνοδέψεις το ψητό κοτόπουλο, στον Αμερικάνικο Νότο. Εμείς εδώ θα τη φτιάξουμε σε μια πιο “φρέσκια” εκδοχή, χρησιμοποιώντας σαν βάση, γιαούρτι αντί μαγιονέζας!
Πηγή: Stefanos Koukas “viewsncues”
Υλικά
Για το Κοτόπουλο
- 2 kg Φτερούγες Κοτόπουλου
- Μπαχαρικά Chicken Rub, της Jack Daniel’s®️
Για την Σάλτσα
- 4 κ.σ. Στραγγιστό Γιαούρτι
- 2 κ.σ. Μηλόξυδο
- 3 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. Worcestershire
- 1 κ.σ. Πιπέρι Κάγιεν
- 1 κ.γ. Χοντρό Αλάτι σε Μύλο Άλεσης
- 1 κ.γ. Χοντρό Πιπέρι σε Μύλο ΆΛεσης
- 4 κ.σ. Αγριοράπανο (Χρένο, Horseradish) τριμμένο /πάστα ή εναλλακτικά πάστα wasabi
- 1 κ.σ. Dijon Μουστάρδα
- Σχοινόπρασο, 1 ματσάκι
Απαραίτητα Εργαλεία
Μέθοδος ψησίματος
- Άμμεσο & Έμμεσο ψήσιμο σε όλους τους τύπου ψησταριών
Οδηγίες
- Ψιλοκόβουμε το σχοινόπρασσο και κόβουμε τις φτερούγες στις κλειδώσεις για να τις χωρίσουμε σε flat και drum.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας και ρίχνουμε από πάνω το σχοινόπρασσο, σαν γαρνιτούρα.
- Πασπαλίζουμε τις φτερούγες με το μίγμα μπαχαρικών από όλες τις πλευρές.
- Προθερμαίνουμε την ψησταριά μας στους 220ο C και ψήνουμε μέσα τις φτερούγες
με έμμεσο ψήσιμο 45 λεπτών ή
άμεσο για 15 λεπτά. - Σερβίρουμε τις φτερούγες με την σάλτσα στο πλάι και αρχίζουμε τις βουτιές.