Croque Monsieur στο μπάρμπεκιου
Καλό το απλό τοστ αλλά σαν τον Croque Monsieur δεν είναι! Αν το φτιάξεις δε στην ψησταριά σου θα γίνει ακόμη νοστιμότερο αφού θα έχει έξτρα καπνιστό άρωμα και γεύση. Το Croque Monsieur είναι ιδανικό για πρωινό, brunch αλλά και σαν ελαφρύ μεσημεριανό ή βραδινό. Εδώ σου έχουμε μια πιο “ελαφριά” εκδοχή χωρίς μπεσαμέλ που είναι ότι πρέπει για το… καλοκαιράκι.!
Υλικά
- 2 φέτες Χωριάτικο Ψωμί
- 3 λεπτές φέτες Ζαμπόν
- 2 φέτες Τυρί Gouda
- 30g Τριμμένη Γραβιέρα
- 1 Αυγό
- 1 κ.σ. Γάλα
- 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
- 1 κ.σ. Βούτυρο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Απαραίτητα Εργαλεία
Μέθοδος ψησίματος
- Άμεσο ψήσιμο πάνω σε μαντεμένια πλάκα
Οδηγίες
- Τοποθετούμε την μαντεμένια πλάκα ψησίματος μέσα στην ψησταριά, κλείνουμε το καπάκι και την προθερμαίνουμε σε χαμηλή ένταση.
- Αλείφουμε μουστάρδα στην μια φέτα ψωμιού, προσθέτουμε τις φέτες του ζαμπόν, το τυρί και κλείνουμε με την άλλη φέτα ψωμιού.
- Σε ένα πιάτο προσθέτουμε το αυγό, το γάλα, αλατοπιπερώνουμε και τα χτυπάμε όλα τα υλικά ελαφρώς.
- Βουτάμε το σάντουιτς μέσα στο μείγμα από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε λίγο βούτυρο πάνω στην πλάκα ψησίματος, το αφήνουμε ελαφρώς να λιώσει και τοποθετούμε πάνω του το σάντουιτς.
- Μόλις ροδίσει, το γυρνάμε πλευρά, προσθέτουμε από πάνω την γραβιέρα και ψήνουμε μέχρι να λιώσει το τυρί (εσωτερικά και εξωτερικά).
- Μόλις λιώσει το τυρί και ροδίσει το ψωμί, σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.