Cinnamon Rolls Στην Ψησταριά; Εννοείται Πως Μπορείς!
Τα αφράτα και ακαταμάχητα ρολάκια κανέλας γνωστά και ως cinnamon rolls είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά πρωινά, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό! Με ζύμη που φουσκώνει υπέροχα και γέμιση από κανέλα και καστανή ζάχαρη, αυτά τα ρολάκια ψήνονται εύκολα είτε στη ψησταριά είτε στο φούρνο. Η προσθήκη γιαουρτιού στη ζύμη τα κάνει έξτρα μαλακά, ενώ το γλάσο από λάδι καρύδας και άχνη ζάχαρη απογειώνει τη γεύση. Τέλεια για brunch, γιορτινά τραπέζια ή κάθε στιγμή που θέλεις ένα απολαυστικό γλυκό. Δοκίμασέ τα και θα γίνουν η νέα σου αγαπημένη συνταγή!
Πηγή: Stefanos Koukas “viewsncues”
Υλικά
Για την Ζύμη
- 300g Στραγγιστό Γιαούρτι Πλήρες
- 400 – 600g Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις
- 1 κ.σ. Baking Powder
- 1 κ.γ. Ανθό Αλατιού
Για την Γέμιση
- 3 κ.σ. Κανέλα Κεϋλάνης (σκόνη)
- 300g Ζάχαρη Καστανή
- 4 κ.σ. Λάδι Καρύδας (λιωμένο)
- 2 – 3 σταγόνες Βανίλια Μαδαγασκάρης
Για το Γλάσο
- 100g Στραγγιστό Γιαούρτι Πλήρες
- 50g Λάδι Καρύδας
- 200g Ζάχαρη Άχνη
Για την Γαρνιτούρα
- Βούτυρο
- Καρύδια Πεκάν
Απαραίτητα Εργαλεία
- Αυγοδάρτης
- Ανοξείδωτο Ταψί Ψησίματος
- Χαρτί Κρεοπωλείου
- Πλάστης
Μέθοδος ψησίματος
- Έμμεσο ψήσιμο σε κάθε τύπο ψησταριάς
- Ψήσιμο σε φούρνο
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι, το baking powder, τον ανθό αλατιού και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε αρχικά τα 400g του αλευριού και το υπόλοιπο το προσθέτουμε σιγά – σιγά ενσωματώνοντας το στη ζύμη μέχρι να μην κολλάει στα χέρια.
- Ανοίγουμε με τον πλάστη το ζυμάρι στα 2 – 3 cm πάχος και σε – όσο γίνεται – παραλληλόγραμμο σχήμα πάνω σε μια αλευρωμένη και καθαρή επιφάνεια στην κουζίνα μας.
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη τα υλικά της γέμισης, μέχρις ότου να δημιουργήσουμε μια καστανόχρωμη τραγανή μάζα.
- Απλώνουμε την γέμιση πάνω στη ζύμη ώστε να δημιουργηθεί μια στρώση.
- Τυλίγουμε προσεκτικά το ζυμάρι, με την γέμιση σε ρολό και κόβουμε σε 8 – 10 παχουλά κομμάτια, προσέχοντας να μην χαλάσουμε το στρογγυλό σχήμα και αποφεύγοντας το πατίκωμα.
- Στρώνουμε στο ταψί ένα φύλλο από το χαρτί κρεοπωλείου, το βουτυρώνουμε καλά και τοποθετούμε πάνω τα ρολάκια.
- Ψήνουμε στους 180ο C με έμμεσο ψήσιμο για 35 – 40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά του γλάσου και τα ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Σερβίρουμε τα ρολάκια κανέλας και τα περιχύνουμε με το γλάσο! Για την γαρνιτούρα προσθέτουμε και κομμένα καρύδια πεκάν.