Chorizo Beef Dogs: Τούμπανα Hot Dogs με τριπλό κρέας!
Έχεις βαρεθεί τα απλά hot dog? Chorizo Beef Dog είναι για σένα! Μια τριπλή κρεατένια απόλαυση με λουκάνικο chorizo, κιμά ξηρής ωρίμανσης και ιταλικό bacon σε λαχταριστό ψωμάκι.
Πηγή: Stefanos Koukas “viewsncues”
Υλικά
- 6 Λουκάνικα Chorizo
- 2kg Μοσχαρίσιος Κιμάς ξηρής ωρίμανσης
- 12 φέτες Prosciutto / Bacon Ιταλίας
- Σάλτσα Apricot της Traeger®️
- Μπαχαρικά Beef Rub της Traeger®️
- 6 Ψωμάκια Brioche, για Hot Dog
- Σάλτσα Smoky BBQ Sauce, της Dirty Duck®
- Σχοινόπρασσο, ψιλοκομμένο
Απαραίτητα Εργαλεία
Μέθοδος ψησίματος
- Έμμεσο ψήσιμο σε όλους τους τύπου ψησταριών
Οδηγίες
- Πλάθουμε και χωρίζουμε τον κιμά σε 6 ίσες μπάλες.
- Καλύπτουμε κάθε λουκάνικο με μια μπάλα κιμά και τυλίγουμε από πάνω με το bacon (εάν δυσκολευτούμε μπορούμε να απλώσουμε τον κιμά σε διάφανη μεμβράνη, να ακουμπήσουμε πάνω το λουκάνικο και να «αγκαλιάσουμε» το λουκάνικο με τον κιμά γυρνώντας την μεμβράνη).
- Πασπαλίζουμε με το μίγμα μπαχαρικών.
- Προθερμαίνουμε την ψησταριά στους 180ο C.
- Ψήνουμε τα beef dogs με έμμεσο τρόπο για 30 λεπτά.
- Με ένα πινέλο τα αλείφουμε με την σάλτσα Apricot.
- Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά και μέχρις ότου να καραμελώσει και να γλασαριστεί η σάλτσα.
- Κόβουμε τα ψωμάκια brioche στην μέση.
- Τα μεταφέρουμε τα Beef Dogs από την ψησταριά μέσα στα ψωμάκια και σερβίρουμε προσθέτοντας την Smoky BBQ Sauce και ψιλοκομμένο σχοινόπρασσο.