Το σνακ δυναμίτης: Γεμισμένες καυτερές πιπεριές Jalapeño με κοτόπουλο και τριμμένη παρμεζάνα! Ένα από τα καλύτερα ορεκτικά! Εσύ πόσα μπορείς να αντέξεις από αυτές τις καυτές μπουκιές?

Πηγή: Stefanos Koukasviewsncues

Υλικά

Απαραίτητα Εργαλεία

Μέθοδος ψησίματος

  • Άμεσο ψήσιμο σε όλους τους τύπου ψησταριών
  • Έμμεσο ψήσιμο ή κάπνισμα σε ψησταριά αερίου pellet ή κάρβουνου

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε την ψησταριά.
  2. Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με το μίγμα Chicken Rub της Jack Daniel’s®️ και με ταμποναριστές κινήσεις “κολλάμε” τα μπαχαρικά πάνω στο κοτόπουλο.
  3. Ψήνουμε το κοτόπουλο από κάθε μεριά, μέχρι να θωρακιστεί καλά στους 200ο C
    • είτε με άμεσο ψήσιμο, για 2 – 3 λεπτά,
    • είτε με έμμεσο τρόπο για 15 λεπτά.
  1. Τοποθετούμε το κοτόπουλο μέσα στο μαντεμένιο σκεύος και προσθέτουμε την σάλτσα Jack Daniel’s®, το βούτυρο, την μουστάρδα και το σκόρδο & ανακατεύουμε ελαφρώς τα υλικά.
  2. Αφήνουμε το κοτόπουλο να μαγειρευτεί μέσα στην σάλτσα ψήνοντας σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά.
  3. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα μπολ και το μαδάμε με μια πιρούνα κι ένα πιρούνι (ή δαγκάνες ξεψαχνίσματος)
  4. Περιχύνουμε το μαδημένο κοτόπουλο με την σάλτσα που το μαγειρέψαμε και ανακατεύουμε ώστε η σάλτσα να καλύψει όλο το κρέας.
  5. Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση (σαν βαρκούλες) και καθαρίζουμε το εσωτερικό τους από τους σπόρους.
  6. Γεμίζουμε τις πιπεριές με το μίγμα κοτόπουλου τρίβουμε από πάνω παρμεζάνα και τις ψήνουμε για 10 – 15 με έμμεσο τρόπο.
  7. Σερβίρουμε σαν spicy ορεκτικό για τους τολμηρούς μας καλεσμένους!