Buffalo Chicken Jalapeño Poppers

Το σνακ δυναμίτης: Γεμισμένες καυτερές πιπεριές Jalapeño με κοτόπουλο και τριμμένη παρμεζάνα! Ένα από τα καλύτερα ορεκτικά! Εσύ πόσα μπορείς να αντέξεις από αυτές τις καυτές μπουκιές?
Πηγή: Stefanos Koukas “viewsncues”
Υλικά
- 12 Πιπεριές Jalapeño
- 500 – 700g Στήθος Κοτόπουλο (2 Ολόκληρα Στηθάκια φιλέτο)
- Σάλτσα Sweet & Spicy BBQ Sauce, της Jack Daniel’s®
- 1 Καυτερή Σάλτσα (ξέρω δεν έχετε franks)
- ½ Βαζάκι Μουστάρδα
- 5 Σκελίδες Σκόρδο
- 150g Βούτυρο
- Μπαχαρικά Chicken Rub, της Jack Daniel’s®️
- Παρμεζάνα
Απαραίτητα Εργαλεία
- Εργαλεία Ψησίματος
- Αιχμηρό Μαχαίρι
- Πιρούνα Κοψίματος / Ξεψαχνίσματος, Bull Fork της Steak Champ®
- Μαντεμένια Κατσαρόλα / Γάστρα
- Έξυπνο Θερμόμετρο Meater
Μέθοδος ψησίματος
- Άμεσο ψήσιμο σε όλους τους τύπου ψησταριών
- Έμμεσο ψήσιμο ή κάπνισμα σε ψησταριά αερίου pellet ή κάρβουνου
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε την ψησταριά.
- Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με το μίγμα Chicken Rub της Jack Daniel’s®️ και με ταμποναριστές κινήσεις “κολλάμε” τα μπαχαρικά πάνω στο κοτόπουλο.
- Ψήνουμε το κοτόπουλο από κάθε μεριά, μέχρι να θωρακιστεί καλά στους 200ο C
-
- είτε με άμεσο ψήσιμο, για 2 – 3 λεπτά,
- είτε με έμμεσο τρόπο για 15 λεπτά.
- Τοποθετούμε το κοτόπουλο μέσα στο μαντεμένιο σκεύος και προσθέτουμε την σάλτσα Jack Daniel’s®, το βούτυρο, την μουστάρδα και το σκόρδο & ανακατεύουμε ελαφρώς τα υλικά.
- Αφήνουμε το κοτόπουλο να μαγειρευτεί μέσα στην σάλτσα ψήνοντας σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά.
- Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα μπολ και το μαδάμε με μια πιρούνα κι ένα πιρούνι (ή δαγκάνες ξεψαχνίσματος)
- Περιχύνουμε το μαδημένο κοτόπουλο με την σάλτσα που το μαγειρέψαμε και ανακατεύουμε ώστε η σάλτσα να καλύψει όλο το κρέας.
- Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση (σαν βαρκούλες) και καθαρίζουμε το εσωτερικό τους από τους σπόρους.
- Γεμίζουμε τις πιπεριές με το μίγμα κοτόπουλου τρίβουμε από πάνω παρμεζάνα και τις ψήνουμε για 10 – 15 με έμμεσο τρόπο.
- Σερβίρουμε σαν spicy ορεκτικό για τους τολμηρούς μας καλεσμένους!